Przepisy |
Rodzaje mięsa | woda (w %) | Białko (w %) | Tłuszcz (w %) | Składniki minralne (w %) | Zawartość kalori (kcal) w 100 g. mięsa |
Królicze tłuste | 59,85 | 20,20 | 18,85 | 1,10 | 258,1 |
Królicze chude | 69,72 | 20,90 | 7,99 | 1,39 | 160,0 |
Kurze tłuste | 70,60 | 18,49 | 9,34 | 0,91 | 167,6 |
Kurze chude | 76,22 | 19,72 | 1,42 | 1,37 | 99,3 |
Wieprzowe tłuste | 47,50 | 14,50 | 37,50 | 0,70 | 406,3 |
Wieprzowe chude | 72,50 | 20,10 | 6,30 | 1,10 | 141,0 |
Cielęce tłuste | 72,31 | 18,88 | 7,41 | 1,33 | 146,3 |
Cielęce chude | 77,80 | 20,00 | 1,00 | 1,20 | 91,3 |
Wołowe tłuste | 56,20 | 18,00 | 25,50 | 0,80 | 310,9 |
Wołowe chude | 75,50 | 20,50 | 2,80 | 1,20 | 110,1 |